Taipaleelta jyrkkä ei seurakuntaliitokselle

Taipaleen ortodoksinen seurakunta tyrmää edelleen yksimielisesti liittämisen  Pohjois-Karjalaan perustettavaan suurseurakuntaan. Seurakunta ei haluaa yhdistyä Joensuun, Ilomantsin ja Nurmeksen kanssa, eikä vaihtaa itsenäisyyttään kappeliseurakunnaksi.

Kirkkovaltuusto piti kokouksen tammikuun 30. päivä ja hyväksyi kirkollishallituksella lähetettävän lausunnon. Lausunnossa todetaan, että uudistuksen perustelut ovat harhaanjohtavia, uudistusprosessi ei ole rakentanut luottamusta ja pakkoliitokset olisivat seurakuntia sekä kirkkoa repiviä haavoja.

Lausunnossa todetaan myös, että vaihtoehtoja on, jos niitä halutaan nähdä.

Jyrkimmillään lausunnossa puhutaan jopa seurakunnan omaisuuden jonkinasteisesta ryöstöstä. Seurakunnalla on huomattava 650 hehtaarin metsäomaisuus, eikä se välttämättä tarvitse avustuksia toimintaan ja hankkeisiin.

Seurakunta ei suostu pakkoliitokseen, vaan toimintaa pitäisi kehittää vapaaehtoisuuden pohjalta. Pakkoliitos merkitsisi myös veroprosentin korotusta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *