Koulutusta lähemmäs työelämää

Rääkkylän kunta ja Riveria ovat solmineet marraskuussa kumppanuussopimuksen, jonka tarkoituksena on tiivistää koulutusmahdollisuuksien ja työelämän yhteistyötä.

Liperissä kumppanuussopimus allekirjoitetaan huomenna torstaina. Kumppanuussopimuksia on solmittu vuoden alusta alkaen.

– Vastaavan sopimuksen ovat tehneet jo myös Juuka ja Kontiolahti. Kaikki 13 omistajakuntaamme ovat olleet neuvotteluissa kiinnostuneita tästä uudesta yhteistyömallista, Riverian yritysasiamies Sakari Kolehmainen ounastelee.

– Tarkoituksena on tuoda koulutusta lähemmäs yrityksiä ja organisaatioita, ja selvittää, millaisia tarpeita työelämässä on, Kolehmainen jatkaa.

Sopimus on toistaiseksi voimassa oleva, ja toteuttamissuunnitelma tehdään kahdeksi vuodeksi kerrallaan.

Opinpenkille kotikunnassa

Rääkkylässä on viime aikoina hyödynnetty erityisesti oppisopimuskoulutusta, ja kyseistä koulutusmuotoa aiotaan käyttää ahkerasti ensi vuonnakin.

– Esimerkiksi kiinteistöhoitajan oppisopimuskoulutuksia on tehty jo useita. Koulutusmuoto on sikäli hyvä, että käytännön työt tulevat tutuksi oppisopimustyöpaikassa, ja varsinainen teoriaosuus ja alan valmiudet saadaan koulussa. Oppisopimus on myös yksi työllistämisen väylä, Kolehmainen tietää.

Kumppanuussopimuksen myötä koulutusta voidaan tuoda myös konkreettisesti Rääkkylään.

– Esimerkiksi korttikoulutuksia voidaan tuoda ihan paikanpäälle. Jos vaikkapa työturvallisuuskorttia tarvitaan useammalle kunnan työntekijälle, voi opettaja tulla Rääkkylään ja koulutukseen on osallistumismahdollisuus myös paikallisilla yrittäjillä, Kolehmainen visioi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *