Poliisi pitää silmällä pyöräilijöitä

Nyt jos koskaan pyöräilijöiden on syytä kiinnittää huomiota näkyvyyteensä liikenteessä. Illat pimenevät vauhdilla, aamut valkenevat verkkaisemmin ja kellojen siirtäminen talviaikaan tuo sekin kuplettiin oman lisäjuonensa. Valon ja heijastimen käyttö on syytä muistaa, mikäli pyöräilee muulloinkin kuin kirkkaassa päivänvalossa.

– Vuoden pimeimpinä aikoina on ensiarvoisen tärkeää, että pyöräilijä varmistaa oman näkyvyytensä liikenteessä. Pyöräilijä voi parantaa näkyvyyttään pyörän valojen ja heijastimien lisäksi pukeutumalla värikkääseen ajoasuun, kiinnittämällä asuun heijastimia tai pukeutumalla huomioliiviin, poliisi vinkkaa tiedotteessaan.

Lain mukaan polkupyörässä on oltava valkoinen tai vaalean keltainen etuvalo hämärässä tai pimeällä ajettaessa sekä etu-, taka- ja sivuheijastimet. Kiinteän etuvalon sijasta voi käyttää myös ominaisuuksiltaan vastaavaa pyöräilijään kiinnitettyä valaisinta, kuten otsalamppua. Punaista valoa saa käyttää ainoastaan takavalaisimena.

Lähiviikkojen aikana poliisi pitää silmällä pyöräilijöiden edesottamuksia koko Itä-Suomen alueella. Virkavalta kiinnittää erityistä huomiota polkupyörien kuntoon ja näkyvyyteen.

Mikäli pimeän tai hämärän aikaan fillaroi ilman toimivaa valoa, poliisi voi muistaa pyöräilijää 40 euron suuruisella rikesakolla.

– Hyvän pyörävalon saa kaupasta huomattavasti halvemmalla, poliisi huomauttaa.

Suomen teillä kuolee vuosittain keskimäärin 27 polkupyöräilijää ja lähes 800 loukkaantuu erilaisissa onnettomuuksissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *