Ryhmäkoot pienemmiksi?

Liperin hyvinvointilautakunnassa käsitellään tänään torstaina varhaiskasvatuksen johtaja Sirkka Korhosen esitystä, jonka mukaan päiväkodeissa palattaisiin syksyllä 2019 takaisin systeemiin, jossa yli 3-vuotiaita lapsia olisi vain seitsemän yhtä aikuista kohti.

Lakimuutos mahdollisti vuonna 2016 suhdeluvun nostamisen kahdeksaan lapseen aikuista kohti. Valtioneuvoston selvityksen mukaan osassa kuntia suhdeluvun nostaminen on heikentänyt varhaiskasvatuksen laatua.

Liperin kunnanvaltuustossa jätettiin kesäkuussa aloite varhaiskasvatukseen kohdistuneiden syytösten selvittämiseksi. Syyskuussa järjestetyissä henkilöstön ja vanhempien kuulemistilaisuuksissa nousi esille huoli isoista ryhmistä.

Ryhmäkokojen pienentäminen tarkoittaisi 5–6 työntekijän lisäämistä päiväkoteihin, mikä toisi kunnalle 230 000 euron kustannukset vuodessa. Lisäksi kuluja tulisi 77 500 euroa leikkitoiminnan puolelta. Muutoksen myötä päiväkotipaikkoja tarvitaan myös puolenkymmentä lisää.

Varhaiskasvatuksen selvityksen tuloksia käydään läpi seminaarissa 25. lokakuuta, jonka jälkeen tuloksista kerrotaan vanhemmille ja muulle kansalle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *