Sivistystoimenjohtajalle sittenkin palkankorotus

Rääkkylän kunnanhallitus poisti aiemmat päätöksensä sivistystoimenjohtajan palkankorotukseen liittyen, ja otti asian uudelleen ratkaistavaksi. Palkkausta käsiteltiin aiemmin kahteen otteeseen kesäkuussa, jolloin todettiin, ettei sivistystoimenjohtajan palkkaa koroteta. Päätöksessä vedottiin muun muassa kunnan tiukkaan taloustilanteeseen.

Kunnanhallitus päätti maanantaisessa kokouksessaan tarkastaa sivistystoimenjohtajalle maksettavaa lisäkorvausta 200:lla eurolla kuukautta kohden. Tarkastus maksetaan takautuvasti kuluvan vuoden alusta alkaen.

Viimeisimmän päätöksen perusteluna todettiin, että rehtorin työn vaativuudessa on organisaatiomuutoksen yhteydessä tapahtunut oleellinen muutos, joka on lisäkorvauksella huomioitava.

Taustalla organisaatiomuutos

Uudelleenkäsittelyn taustalla on oikaisuvaatimus kesäkuun alun päätöksestä, joka käsitteli kirjastovirkailijoiden, rehtorin ja kehityssihteerin tekemiä palkantarkistuspyyntöjä. Sivistystoimenjohtaja Rauni Ronkaisen lähettämä oikaisuvaatimus koski vain hänen omaa virkaansa käsittelevää päätöstä.

Ronkaisen työtehtäviin lisättiin yli vuosi sitten laitoskeittiön toiminnanohjaus, joka aiemmin kuului kunnanjohtajan tehtäviin. Lisäksi kirjastotoimenjohtajan irtisanouduttua Ronkainen on hoitanut myös kirjastotoimen johtajan hallintoon ja omatoimikirjastoon siirtymiseen liittyvät tehtävät.

Ronkainen esitti oikaisuvaatimuksessaan, että sivistystoimenjohtajan tehtävistä maksettavaa korvausta tarkistetaan 200 eurolla ylöspäin kuukautta kohden viime vuoden kesäkuulta alkaen. Ronkainen perustelee esitystään sillä, ettei korvausta ole tarkistettu ainakaan viiteen vuoteen. Ronkaisen mukaan palvelualuejohtajana hänellä on vastuullaan koko hyvinvointipalveluiden paketti, jossa on viisi eri tehtäväkohtaista vastuualuetta: varhaiskasvatus, perusopetus, vapaa-aika, kirjasto ja ruokahuolto. Sivistystoimenjohtaja toimii esimiehenä 42:lle työntekijälle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *