Gallup: Mikä on lempiruokasi?

Kotiseutu-uutisten toimittajat jalkautuivat kauppakeskus Mylläriin kyselemään kansalaisilta, mitä nämä mieluiten popsivat.

Sulo Pappinen, Liperin kirkonkylä

– Kalaruokahan se päällimmäisenä tulee mieleen. Pidän kaikista kalalajeista, mutta näin syksyllä ostan usein muikkuja Liperin torilta – niitä saattaa mennä viikossa kolmekin kiloa. Talvella ja keväällä kalastan itse verkoilla. Kalan maustan suolalla ja syön perunan kanssa.

 

Kati Kurvinen, Ylämylly

– Pidän eniten kreikkalaisesta ruoasta. Kreikkalainen salaatti, pitaleipä ja tsatsiki ovat parasta. Itse tehty salaatti ei tosin maistu yhtä hyvältä kuin kreikassa – auringossa kypsyneet tomaatit ovat aivan eri makuisia kuin Suomessa myytävät.

– Suosin myös sesongin herkkuja: kesällä marjoja ja näin syksymmällä juureksia, muun muassa porkkanaa.

 

Petri Halonen, Ylämylly

– Lempiruokani on italialaistyylinen pitsa. Siinä on täytteitä vain vähän, mutta ne ovat laadukkaita. Pitsakastikkeen pitää olla hyvä. Täytteiksi sopivat esimerkiksi ilmakuivattu kinkku ja mozzarella.

– Tähän aikaan vuodesta syön tavallista enemmän sieniä, marjoja ja oman kotipihan antimia. Pihallamme kasvaa muun muassa yrttejä, kuten timjamia ja rosmariinia.

 

Tuula Nurmi, Helsinki

– Ravintolassa valitsen ruoakseni useimmiten kalaa. Pidän erityisesti paistetusta kalasta. Kuoringan mökillä ollessamme kalastamme – useimmiten saaliiksi tulee ahvenia, jotka savustamme. Keräämme myös sieniä ja marjoja. Sienet syömme sitä mukaa kuin niitä saamme, mutta puolukkaa tulee myös säilöttyä.

Jaa:Share on Facebook

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *