Gallup: Mikä on lempiruokasi?

Kotiseutu-uutisten toimittajat jalkautuivat kauppakeskus Mylläriin kyselemään kansalaisilta, mitä nämä mieluiten popsivat.

Sulo Pappinen, Liperin kirkonkylä

– Kalaruokahan se päällimmäisenä tulee mieleen. Pidän kaikista kalalajeista, mutta näin syksyllä ostan usein muikkuja Liperin torilta – niitä saattaa mennä viikossa kolmekin kiloa. Talvella ja keväällä kalastan itse verkoilla. Kalan maustan suolalla ja syön perunan kanssa.

 

Kati Kurvinen, Ylämylly

– Pidän eniten kreikkalaisesta ruoasta. Kreikkalainen salaatti, pitaleipä ja tsatsiki ovat parasta. Itse tehty salaatti ei tosin maistu yhtä hyvältä kuin kreikassa – auringossa kypsyneet tomaatit ovat aivan eri makuisia kuin Suomessa myytävät.

– Suosin myös sesongin herkkuja: kesällä marjoja ja näin syksymmällä juureksia, muun muassa porkkanaa.

 

Petri Halonen, Ylämylly

– Lempiruokani on italialaistyylinen pitsa. Siinä on täytteitä vain vähän, mutta ne ovat laadukkaita. Pitsakastikkeen pitää olla hyvä. Täytteiksi sopivat esimerkiksi ilmakuivattu kinkku ja mozzarella.

– Tähän aikaan vuodesta syön tavallista enemmän sieniä, marjoja ja oman kotipihan antimia. Pihallamme kasvaa muun muassa yrttejä, kuten timjamia ja rosmariinia.

 

Tuula Nurmi, Helsinki

– Ravintolassa valitsen ruoakseni useimmiten kalaa. Pidän erityisesti paistetusta kalasta. Kuoringan mökillä ollessamme kalastamme – useimmiten saaliiksi tulee ahvenia, jotka savustamme. Keräämme myös sieniä ja marjoja. Sienet syömme sitä mukaa kuin niitä saamme, mutta puolukkaa tulee myös säilöttyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *