Koulumuistoja talletetaan

Liperi-Seura kerää parhaillaan koulunkäyntiin liittyviä muistoja. Toivottavaa on, että mahdollisimman moni leipäpitäjässä oppia saanut ikäihminen intoutuisi muistelemaan kokemaansa – liittyivätpä muistot sitten opettajiin, oppitunteihin tai vaikkapa kouluruokailuun.

Liperi-Seuran sihteeri Jaana Tarkkonen kertoo, että koulumuistoja hyödynnetään näyttelyssä, joka pystytetään Maaseutumuseo Tähkään ensi kesäksi.

– Näyttely tulee koostumaan koulunkäyntiin liittyvästä esineistöstä sekä nyt kerättävistä muistoista.

Ajatuksena on, että Liperissä koulunsa käyneet kirjoittaisivat kokemansa muistiin itsenäisesti ja toimittaisivat muistiinpanonsa Liperi-Seuralle sähköpostitse. Tarkkonen huomauttaa, että myös perinteisemmät menetelmät tulevat kysymykseen: yhdistystä voi lähestyä esimerkiksi kirjepostilla.

– Jos kirjoittaminen ei suju, voimme myös haastatella koulumuistoja omaavia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *