Liperissä on maakunnan paras työllisyystilanne

Liperin työttömyysprosentti on Pohjois-Karjalan pienin. Leipäpitäjässä on työtä vailla 11,2 prosenttia työvoimasta. Rääkkylässä tilanne on kehnompi työttömyysprosentin ollessa 15,9 – olkoonkin, että myös kekälekunnassa asiat ovat paremmin kuin maakunnassa keskimäärin.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta on Pohjois-Karjalassa tasan 16 prosenttia. Yli 17:ään prosenttiin työttömyysaste on kohonnut peräti viidessä kunnassa: Tohmajärvellä (17,0%), Outokummussa (17,3%), Juuassa (17,5%), Joensuussa (17,6%) ja Lieksassa (17,8%).

Pohjois-Karjalan työttömyysprosentti on Suomen suurin. Koko maassa työttömien osuus työvoimasta on 10,8 prosenttia.

TE-keskukseen ilmoitettuja avoimia työpaikkoja on Pohjois-Karjalassa 458. Niistä 19 on Liperissä ja Rääkkylässä kuusi. Liperissä työtä on tarjolla muun muassa maaseutusihteerille, parturi-kampaajalle sekä varhaiskasvatuksen ammattilaisille. Rääkkylässä osaajaa etsitään muun muassa metsäkoneenkuljettajan pestiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *