Sinilevä lisääntyy Liperissä

Edeltävän viikon aikana Liperin järvillä on tehty runsaasti sinilevähavaintoja. Oman mökin tai uimarannan tilanne on siis syytä tarkastaa ennen veteen hyppäämistä.

Runsaita levämääriä on raportoitu muun muassa Hepolahdelta Komperon puoleiselta rannalta, Telmonselältä Liperinsalon rannoilta ja Käsämänsalmesta. Pieniä havaintoja on tehty myös Siikasalmella sekä Suuri-Onkamolla.

Sykkeen julkaiseman sinilevää koskevan tilannekatsauksen mukaan levää ilmestyy sisävesillä ajankohtaan nähden normaalia enemmän. Kansalaisia pyydetään ilmoittamaan tekemänsä havainnot Järviwiki-nettisivulle levätilanteen seuraamisen helpottamiseksi. Ajankohtaiset alueelliset levätiedot ovat nähtävissä samalla sivulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *