Liperissä 153 työtöntä vähemmän

Työllisyystilanne on kuluneen vuoden aikana parantunut Liperissä samoin kuin muualla maassa. Toukokuussa 2017 työttömiä oli Liperissä 687, mutta kuluvana vuonna vain 534. Työttömien määrä Liperissä väheni siis Liperissä 22 prosenttia.

Rääkkylässä työttömyys oli vähentynyt 12 prosenttia. Nopeammin työttömyys väheni maakunnassa vain Juuassa, Lieksassa ja Tohmajärvellä. Työ- ja elinkeinotoimistossa avoinna oli toukokuussa Pohjois-Karjalassa 2550 työpaikkaa.

Positiivisestä kehityksestä huolimatta Pohjois-Karjalan työttömyysaste on yhä maan korkein eli 13,1 prosenttia. Koko maassa työttömien osuus työvoimasta oli 9,2 prosenttia. Maan matalin eli 6,3 prosentin työttömyyslukema oli Pohjanmaalla. Kaiken kaikkiaan työttömyys väheni vuoden aikana koko maassa yli 2000 henkilöllä. Pitkäaikaistyöttömien määrä väheni Suomessa edellisvuoden toukokuusta 17 prosenttia.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *