Liian vähän väkeä muovinkeräykselle

Rääkkylään ei saatane muovinkeräyspistettä jatkossakaan. Tanja Lamminsalon toukokuussa tekemä kuntalaisaloite muovinkeräyspisteen saamiseksi Rääkkylään ei näytä saavan toivottua tulosta.

Apulaisrakennustarkastaja Joni Rytkönen on selvittänyt kierrätysmahdollisuuksia. Muovin erilliskeräyksestä vastaavan Rinki Oy:n aluepäällikkö Jari Koivusen saamien tietojen mukaan muovipakkausten tuottajayhteisö ei ole kiinnostunut lisäämään Rääkkylän marketin pihassa olevaa ekopistettä keräyslistalleen.

Muovinkeräyspisteet sijaitsevat useimmiten yli 10 000 asukkaan taajamissa. Rääkkylässä vakituisia asukkaita on noin 2250, kesäaikaan vapaa-ajanasukkaiden myötä väkimäärä tuplaantuu. Muovinkeräyspistettä on toivottu pitäjään jo pidemmän aikaa muun muassa sosiaalisen median keskusteluissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *