Ylämyllyllä kärysi öiseen aikaan

Pelastuslaitos sai hälytyksen keskiviikon ja torstain välisenä yönä Ylämyllyn Laavupolulle. Puolenyön paikkeilla tehdyn ilmoituksen mukaan mustaa savua ja kumin käryä oli levinnyt laajalle alueelle teollisuuskiinteistön vierustalta. Pelastuslaitoksen Ylämyllyn yksikön saapuessa kohteeseen ketään ei ollut paikalla; viranomaiset havaitsivat, että käryn aiheuttaja oli 200 litran vetoisessa, peltisessä astiassa poltetut tavarat, jotka olivat jääneet kytemään.

Kyseessä oli siis taajama-alueella tapahtunut avotulenteko, joka oli jäänyt hiipumaan valvomattomaan tilaan. Pelastuslaitoksen yksikkö hukutti astiassa kytevän tavaran veteen, jolloin astiasta nousi vielä kipinöitä. Pahimmassa tapauksessa varomattomasta tulen käsittelystä olisi voinut aiheutua huomattavasti suuremmat vahingot.

Pelastuslaitos muistuttaa, että Pohjois-Karjalassa vallitsee maastopalovaroitus ja avotulen teosta tulee pidättäytyä. Muutoinkin risujenpoltto taajama-alueella on pääsääntöisesti kielletty, kumia ja sekä muuta vastaavaa roskaa/jätettä ei ole suotavaa polttaa lainkaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *