Kiinteistöselvityksiin työntekijä

Liperin elinympäristölautakunta hyväksyi maankäyttöpäällikön esityksen kiinteistöveroselvityksen jatkamisesta. Tehtävään palkataan määräaikainen työntekijä ja palkkaukseen varataan 30 000 euron lisämääräraha.

Aineistoanalyysin perusteella rakennustietojen puutteet kannattaa korjata, sillä kunnalta saattaa jäädä vuosittain saamatta kiinteistöveroa jopa 350 000 – 500 000 euroa. Kunnan rakennusrekisteristä saattaa puuttua 11 000 rakennusta.

Kunnan laskennallinen kiinteistövero oli vuodelta 2017 noin 2,4 miljoonaa euroa, josta rakennusten osuus oli vajaat 2,1 miljoonaa euroa.

Liperissä jäädään selvästi alle maakunnallisen ja valtakunnallisen maksuunpannun kiinteistöveron määrässä. Liperissä määrä oli kaksi vuotta sitten 192 euroa asukasta, maakunnassa 249 euroa ja koko maassa 306 euroa asukasta kohti.

Palkattava työntekijä tekisi maastotöitä ja tuloksia analysoitaisiin yhdessä rakennusvalvonnan kanssa. Esitys menee vielä kunnanhallituksen hyväksyttäväksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *