Alakoulua esitetään purettavaksi

Rääkkylän hyvinvointilautakunnan kokouksessa todettiin, että alakoululaisten opetus järjestettäisiin nykyisissä väistötiloissa niin kauan, että kaikki oppilaat mahtuvat yläkoulun rakennukseen.

Hyvinvointilautakunta esittää kunnanhallitukselle, että alakoulun purkamisesta voisi pyytää nyt tarjouksia.

Syynä päätökseen oli homekoirilla suoritettujen tutkimusten raportti, josta ilmenee homeen hajua esiintyvän niissä tiloissa, joissa oppilaat ovat oireilleet.

Koirat ilmaisivat hajua muun muassa pilarien juuressa opettajainhuoneessa ja joissain luokissa sekä ulkoseinän ja alapohjan rajapinnasta luokissa. Atk-luokassa koirat merkkasivat hajunlähteeksi katon, jossa on ollut aiemmin vuoto. Myös vesivahingosta kärsineissä kohdissa lavuaarien läheisyydessä koirat ilmoittivat hajusta.

Tarkastusraportissa suositellaan tarkempia rakennetutkimuksia vuonna 1964 valmistuneelle kiinteistölle. Huhtikuun alussa tehdyn homekoiratutkimuksen suoritti joensuulainen alan yrittäjä. Päätös rakennuksen mahdollisesta purkamisesta etenee seuraavaksi kunnanhallituksen käsittelyyn.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *