Asiointiliikenteen lisävuoro ei jatkune

Liperi-Viinijärvi välillä on käynnissä kokeilu asiointiliikenteen lisävuorosta koulupäivinä. Kokeilu alkoi marraskuun alussa ja kestää kesäkuun alkuun. Kokeiluaikana asiointiliikenne on maksuton.

Kunnassa koottujen tilastojen mukaan matkustajamäärät ovat marras-joulukuussa olleet keskimäärin 6 asiakasta päivässä ja tammi-helmikuussa keskimäärin 5,3 asiakasta päivässä. Näillä liikennemäärillä ei vuoron jatkolle ole perustetta viidesti viikossa. Toisaalta kokeilu osoittaa, että Liperi-Viinijärvi välillä pysyvämmällekin asiointikyydille olisi tarvetta.

Asiointiliikenteen jatkosta päättää aikanaan kunnanhallitus. Nyt liikenne jatkuu nykyisellään kevätlukukauden loppuun.

Toisena kokeiluna lisättiin syksyllä arkisin yksi iltavuoro Liperin kirkonkylältä Joensuuhun kello 22.10. Syksyn aikana kirkonkylältä on noussut kyytiin keskimäärin yksi matkustaja viikossa. Jos matkustajamäärä ei kevään aikana kasva selvästi, vuoroa ei ainakaan kirkonkylältä kannata aloittaa. Vuoro jatkuu kuitenkin toukokuun loppuun saakka.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *