Liperi jälleen maakunnan kakkonen

Liperissä oli maaliskuun lopulla työtä vailla 10,3 prosenttia työvoimasta. Totuttuun tapaan luku oli maakunnan toiseksi pienin; Kontiolahdella askareetta oli 9,5 prosenttia työvoimasta.

Rääkkylän työttömyysprosentti oli selvästi kehnompi, 16,4. Peränpitäjän viittaa kekälekunnan harteille ei näissä tilastoissa ole kuitenkaan aseteltu; se sai osakseen Ilomantsi 18 prosentin työttömyysasteellaan.

Maakunnan työttömyysprosentti on koko Suomen korkein, 14,3. Maaliskuun lopulla Pohjois-Karjalan Ely-keskuksen alueella oli 10412 työtöntä työnhakijaa. Vuodentakaiseen verrattuna tilanne tosin koheni, sillä työttömien määrä väheni 2080 henkilöä – tuolloin maakunnan työttömyysprosentti oli 17,1.

Koko maan mittakaavassa työttömien osuus työvoimasta oli maaliskuun lopulla tasan 10. Vähiten työttömiä oli Pohjanmaalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *