Ylämyllyn kirjaston siirrosta lisäselvityksiä

Liperin hyvinvointilautakunta haluaa lisäselvityksiä Ylämyllyn kirjaston uusista toimitiloista. Paikaksi on kaavailtu Ylämyllyn nykyisen K-kaupan kiinteistöä. Kauppa on siirtymässä uuden liikekeskuksen tiloihin.

Hyvinvointi-varhaiskasvatuksen johtaja Sirkka Korhonen kertoo, että lautakunta haluaa lisäselvitystä tarvittavan remontin tasosta ja vuokrasopimuksesta. Samalla sovitetaan yhteen hyvinvointi- ja teknisen puolen tarpeet.

Uudet tilat on sinänsä todettu sopiviksi ja tarkoituksenmukaiseksi kirjaston käyttöön remontin jälkeen. Tiloihin on tulossa myös kokoustiloja.

Kiinteistön omistaa Timo Mononen. Huonetilaneliöitä on vajaat kuusisataa neliötä. Vuokrataso vastaa nykyistä tilaa, mutta kuukausivuokra nousee kolminkertaistuvan neliömäärän takia noin 7 000 euroon kuukaudessa.

Sirkka Korhonen arvioi, että hyvinvointilautakunta kokoontuu lisäselvitysten jälkeen mahdollisimman pikaisesti. Tilat pyritään edelleen ottamaan käyttöön syyskuun ensimmäinen päivä.

Vastaa