Tampereen vaiheita Penttilä-salissa

Eiku ry:n tuotantoa olevaa Vilppulan vaihe -kirkko-oopperaa esitettiin jo vuonna 2010. Nyt siitä on tehty lyhennetty Tampereen vaihe -nimellä oleva esitys, joka esitetään samaan aikaan kuin sata vuotta sitten käyty Tampereen taistelu.

Sävellyksestä, ohjauksesta ja tuotannosta vastaava liperiläinen Paavo Joensalo kertoo, että Eiku haluaa edelleen pitää esityksen myös Liperissä. Ensimmäinen esitys on huomenna Penttilä-salissa ja sitten peräkkäisinä päivinä Tampereella ja Espoossa.

Joensalon mukaan ohjelma kestää noin tunnin. Kahvituksen lisäksi esityksessä on evp eversti Pekka Ripatin puhe. Varsinaiset kuusi oopperakohtausta kestävät reilu puoli tuntia.

Esityksessä on myös mukana Liperissä aiemmin asunut Lauri Sinkkonen. Hän on kertoja Väinämöinen.

Paavo Joensalo kertoo, että Eikulla ei ole tänä kesänä esityksiä Liperissä. Tekeillä on esitys Theodor Tolposta, joka on rakentanut Kerimäen ja Liperin kirkon. Kerimäellä juhlitaan kirkon 175-vuotisjuhlia.

Vastaa