Kunta hyväksyi hallihankkeen

Kunnanhallitus hyväksyi Liperin kunnan mukaan lähdön Ylämyllyn Yllätyksen hallihankkeeseen. Hallitus hyväksyi rakentamiseen johtavat periaatteet ja vuokraa Ylämyllyn Urheiluhalli Oy:lle tontin 30 vuodeksi. Vuosivuokra on reilut 5 300 euroa.

Vuokrasopimus tulee voimaan toukokuun alussa ja maksaminen alkaa tammikuun alussa 2019. Hallirakennuksen kerrosala on vähintään 2 000 neliömetriä.

Kunta toteuttaa kentän pohjatyöt, hallianturan, tekonurmen ja vastaa näiden ylläpidosta. Kunta vuokraa halliyhtiöltä käyttöoikeutta koulupäivinä kello 8–14 välisenä aikana vuosivuokralla 20 000 euroa. Lisäksi kunta avustaa halliyhtiötä vuosivuokrassa 5 000 eurolla ja antaa 80 000 euroa investointiavustuksen.

Urheiluhalli Oy rakentaa hallin ja huolehtii sen käyttökuluista ja ylläpidosta. Ylämyllyn Yllätys siirtää talviaikaisen harjoittelunsa halliin. Jyrin liikuntahallista ja muista kunnan omistamista liikuntatiloista vapautuu näin tilaa muiden urheiluseurojen käyttöön.

Hallin rakentaminen voi alkaa, kun valtuusto hyväksyy maanvuokrasopimuksen ja kunta sekä halliyhtiö allekirjoittavat käyttösopimuksen ja yhteisrakentamissopimuksen.

Vastaa