Päiväkotimallit vielä harkinnassa

Ylämyllyn alueelle tarvitaan lisää päiväkotipaikkoja. Syynä on varhaiskasvatuspalvelujen tarpeen lisääntyminen. Ongelmana on ollut myös Ylämyllyn päiväkodin tilojen sulkeminen sisäilmaongelmien takia. Päiväkodin 76 paikkaa on jaettu Metsälän väistötiloihin ja monitoimitalolle. Tilat eivät ole toimivia päiväkotikäyttöön.

Hyvinvointilautakunta on käsitellyt hanketta, jossa KK-rahasto ja Hoivarakentajat Oy rakentaisi Ylämyllylle 84-paikkaisen päiväkodin ja kunta vuokraisi tilat.

Kunnanhallitus ei vielä päätynyt tähän malliin, vaikka hyväksyi sen periaatteellisena toteuttamismallina. Kuntakonsernin kokonaisuuden kannalta selvitetään mallia, jossa Lipertek Oy rakennuttaa päiväkodin omaan taseeseensa ja vuokraa sen kunnalle. Päiväkodin vuokratuotto jäisi konsernin sisälle.

Lipertek selvittää mahdollisuuden rakentamiseen ja antaa arvion tulevasta vuokratasosta. Molemmissa malleissa tavoitteena on, että päiväkoti olisi vuokrattavissa vuoden 2019 alussa.

Vastaa