Taitaja2018-finalistit selvillä

Useat opiskelijat Arvinsalmen kummaltakin puolen suuntaavat toukokuussa mittelemään ammattitaidon suomenmestaruudesta.

Liperistä Taitaja2018-kisan finaaliin suuntaavat kondiittoriopiskelija Joona Suomalainen, cateringkokit Jenna Rissanen ja Heli Tahvanainen sekä yrittäjyys-sarjan Atso Jaakkola.

Rääkkyläläisistä finaalipaikan sai Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymässä ensimmäistä vuotta ict-asentajan tutkintoa suorittava Benjam Partio, joka osallistui elektroniikan sarjaan.

Liperiläinen Suvi-Tuuli Koponen pääsi hiusmuotoilun semifinaaliin, mutta finaalipaikka ei hänelle auennut. Samoin kävi liperiläiselle Tobias Tähtelälle taloushallinnossa, Urho Romppaselle huonekalupuuseppänä, Roosa Ratilaiselle kondiittorina ja Katriina Kotivaaralle visuaalisessa myyntityössä.

Taitaja2018 Tampere -tapahtuma järjestetään Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 14.–17. toukokuuta. Nuoret tulevaisuuden huippuosaajat ja ammattilaiset kilpailevat ammattitaitokilpailun SM-mitaleista noin 45 eri ammattialalla yli neljänsadan kilpailijan voimin.

Tapahtumaan odotetaan 52 000 suomalaista ja kansainvälistä kävijää sekä työ- ja opiskelupaikan hakijaa.

Skills Finland ry:n hallinnoima Taitaja on ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma, jonka tavoitteena on kotimaisen ammatillisen koulutuksen ja osaamisen edistäminen.

Vastaa