Kuluja karsittiin lisää

Rääkkylän ensi vuoden talousarvio näyttää ennakoitua tuloksekkaammalta. Tilikauden tulos on kirjattu 139 324 euroa ylijäämäiseksi. Ensimmäisessä versiossa plussaa oli vain 44 00 euroa.

Toimintamenoja on karsittu rankasti, sillä myös tuleva rahoitus näyttää ensi vuonna tavanomaista niukemmalta. Kuluja ennakoidaan kertyvän ensi vuonna 14,8 miljoonan euron verran, laskua kuluvaan vuoteen verrattuna on yli puoli miljoonaa.

– Todella tiukka vuosi on tulossa. Valtionosuudet vähenevät 5,2 prosenttia ja verotulot 3,7 prosenttia, kunnanjohtaja Tuula Luukkonen avaa lukuja.

Rääkkylän asukasmäärä on vähentynyt viimeisimmän kymmenen vuoden aikana lähes 500:lla henkilöllä. Vuoden 2018 lainamääräksi asukasta kohden on kirjattu 1 693 euroa.

Investointeja on karsittu jo kuluvalta vuodelta. Muun muassa viime kesälle kaavailtu Kuusikkotien kunnostus jouduttiin siirtämään ensi vuodelle määrärahojen niukkuuden vuoksi.

Ensi vuoden investoinneille on varattu 204 000 euroa, jotka painottuvat kiinteistöjen, kaavateiden ja vesihuollon korjauksiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *