Veronpalautukset tulevat – jos verottaja tietää tilinumerosi

Moni meistä odottaa jo malttamattomana itsenäisyyspäivän aattoa. Päivää, jolloin veronpalautukset maksetaan tileille.

Verohallinnosta muistutetaan, että palautuksen saa tililleen vain, jos tilinumero on veroviranomaisten tiedossa. Uuden tai muuttuneen tilinumeron voi ilmoittaa OmaVerossa (vero.fi/omavero); ilmoitus tulee tehdä viimeistään 24. marraskuuta, mikäli palautuksen mielii saada tililleen.

Verovuoden 2016 veronpalautuksia maksetaan henkilöasiakkaille yhteensä 2,5 miljardia euroa. Tilinumerotieto veronpalautusten maksamiseksi puuttuu tällä hetkellä vielä 55 000 asiakkaalta. Jos tilinumero ei ole Verohallinnon tiedoissa, veronpalautus maksetaan maksuosoituksena.
Maksuosoituksen lunastamisesta peritään palvelumaksu. Tästä syystä Verohallinto ei maksa alle 15 euron palautuksia maksuosoituksena muutoin, kuin asiakkaan pyynnöstä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *