Sanoituskilpailuun ehtii marraskuun ajan mukaan

Pohjois-Karjalan Uudet Laulut 2018 -sanoituskilpailuun ehtii vielä marraskuun ajan mukaan. Toista kertaa järjestettävään tempaukseen voi osallistua maakunnassa nykyisin asuva tai entinen asukas, jolla on itse kirjoittama ja aikaisemmin julkaisematon teksti.

Kilpailu on osa säveltäjä-pianisti Petri Hirvosen hanketta, jossa hänellä on tarkoitus säveltää 100 laulua Pohjois-Karjalasta. Vuonna 2017 syntyi 36 laulua, joista voittajaksi valittiin rääkkyläläisen Airi Kulmalan Katsettas kaipaamaan jäin. Kappeleista koostetulla levyllä niitä laulaa muun muassa liperiläinen Virpi Eronen.

– Jokaisen ihmisen elämästä voi tehdä laulun. Tahdon rohkaista ihmisiä kirjoittamaan, koska aitojen tunteiden ja kokemusten jakaminen tuo ihmisiä lähemmäksi toisiaan ja tarjoaa samaistumispintoja, Petri Hirvonen kannustaa.

Vastaa