Kehittämisryhmän toimenpide-ehdotukset käyntiin

Vajaat parikymmentä henkilöä jätti kunnalle Viinijärven kehitysryhmän nimissä nipun toimenpide-ehdotuksia, jolla Viinijärven taajamaa ja lähialueita voitaisiin parantaa ja ehostaa. Elinympäristölautakunta antoi niihin vastauksen, jossa ehdotuksia huomioidaan tai niiden käyttökelpoisuutta selvitetään.

Tiloja luovutetaan eri ryhmien käyttöön edelleen periaatteessa hinnoittelun ja vapaana olemisen – periaatteella. Grillipaikka nuorisotalon edustalle voidaan tehdä, jos noudatetaan määräyksiä ja yhteisymmärrys paikan suhteen löytyy.

Suojateiden reunakivien kynnyksiä voidaan tarkastaa ja tehdä mahdollisia parannuksia Pohjois-Savon Ely-keskuksen ja kunnan kanssa. Valistustalon nurmikentän ja Viinijärventien välistä puustoa voidaan raivata. Parkkipaikan rakentaminen on sen sijaan hankalaa ja kallista. Pukukopin kunnostus tai purku ja uuden rakentaminen maksaisi noin 10 000 euroa.

Puuttuvan pyörätien rakentaminen Varkaudentien ja Kontkalantien välille ei ole edennyt, vaikka tarvetta olisi. Koulukeskuksen pihaa on tarkoitus tasata ja päiväkodin pihaan tehdä aita.

Tonttimarkkinointia on tarkoitus tehostaa koko Liperin alueella. Vanhan SEO:n lähialueen muuttaminen teollisuustonttikäyttöön laitetaan käytäntöön tarpeen mukaan. Kunnan puistojen ja tiealueiden vieraslajeista tehdään kartoitus ja torjuntatyö resurssien mukaan ensi vuonna.

Vastaa