Kutsu kävi liki parille kymmenelle

Rääkkylästä kutsuttiin Puolustusvoimien palvelukseen tänä vuonna poikkeuksellisen suuri ikäluokka: keskiviikkoaamun kutsuntatilaisuuteen kunnantalolle saapumispyyntö lähetettiin peräti 17 nuorelle. Valtuustosaliin kertyi kuulijoita tulevasta asepalveluksesta kuulemaan liki parikymmentä nuorta miestä.

Vuonna 1999 on Rääkkylässä ollut ainakin edeltävään vuoteen verrattuna harvinaisen suuri syntyvyys tai lapsista enin osa on ollut poikia, sillä vuosi sitten kutsu kävi vain seitsemälle nuorelle. Toisaalta vastaavankokoinen ikäluokka kutsunnoissa nähtiin esimerkiksi vuonna 2011, jolloin 18 rääkkyläläisnuorta sai kutsun puolustusvoimilta.

Kutsunnoissa tuleville alokkaille annettiin hieman ennakkotietoa palvelukseen astumisesta ja pohdittiin asepalvelukseen astumisen ajankohtaa ja palvelupaikkaa.

Liperissä kutsuntatilaisuus on ensi viikon tiistaina.

Vastaa