Tsempin ja kunnan yhteistyö jatkuu vuoden loppuun saakka

Kuntouttavaa työtoimintaa ja työllistämisen tehtäviä ollaan siirtämässä Rääkkylässä yhdistykseltä kunnan vastuulle. Mielenterveysyhdistys Tsemppi ry on hoitanut kunnan ja yhdistyksen välillä tehdyn sopimuksen mukaisesti kuntouttavaa työtoimintaa. Kuluvan kevään ajan on neuvoteltu toiminnan siirtämisestä Tsemppi-yhdistykseltä kunnan alaisuuteen. Työtoiminnan oli tarkoitus siirtyä jo elokuun alussa kunnalle, mutta kunnanjohtajan kiireisen aikataulun vuoksi toimintatavan muutosta valmistellaan vielä kuluvan vuoden loppuun saakka.

Vuonna 2014 solmittu Tsemppi ry:n ja kunnan välinen yhteistyösopimus päättyi vuoden 2016 lopussa, jolloin sopimusta jatkettiin kuluvan vuoden heinäkuun loppuun saakka.

Kuntouttavan työtoiminnan tavoitteena on siihen osallistuvien henkilöiden työllistyminen avoimille työmarkkinoille tai siirtyminen työvoimahallinnon ensisijaisten palveluiden piiriin tai muuhun toimenpiteeseen. Kuntouttavan työtoiminnan tavoitteena on myös parantaa siihen osallistuvien henkilöiden elämän hallintaa.

Kuntouttavaa työtoimintaa on Rääkkylässä toteutettu pääasiassa Tsempin omistamassa toimintakeskus Kynttilässä, jossa kukin kuntoutettava on työskennellyt 3–6 kuukauden ajan 1–4 päivänä viikossa ja 4–6 tuntia päivässä.

Jaa:Share on Facebook

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *