Virtsatietulehdukseen apua verkosta ilman vastaanottokäyntiä

Kesäkuusta alkaen virtsatietulehduksen takia ei enää välttämättä tarvitse mennä vastaanottokäynnille tai soittaa puhelinpalveluun. Jos tulehduksen oireet ovat selkeät, voi virtsatietulehdusta itsellään epäilevä nainen tehdä oirearvioinnin Siun soten Medinet-verkkopalvelussa ja saada lääkityksen ilman muuta yhteydenottoa.

Asiakas täyttää Medinet-verkkopalvelussa oirearviointilomakkeen, jonka perusteella hoitaja on yhteydessä häneen ja antaa toimintaohjeet. Yhteydenotto voi olla puhelinsoitto hoitajalta tai tekstiviesti asiakkaan saamasta reseptistä.

Palvelua kokeillaan kolme kuukautta. Se on suunnattu 18–64-vuotiaille naisille, joilla ei ole vastustuskykyyn vaikuttavaa pitkäaikaissairautta. Palvelua arvioidaan ja siitä kerätään palautetta kokeilun aikana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *