Työttömyys laskee hitaasti

Suomessa virinnyt taloudellinen toimeliaisuus ja työttömyyden lasku eivät vielä juuri näy Pohjois-Karjalassa. Huhtikuun lopulla koko maan työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 11,6 prosenttia, jossa on pudotusta vuoden takaiseen 1,3 prosenttia.

Maakunnassa prosentti on pysynyt samana viimeisen vuoden aikana eli 16,9 prosentissa. Pohjois-Karjalan prosentti on maan korkein.

Liperin työttömyysprosentti oli huhtikuussa maakunnan toiseksi alhaisin. Liperin prosenttiluku oli 12,8 ja Rääkkylän 18,9. Lieksassa ja Ilomantsissa luku alkoi kakkosella.

Rääkkylässä työttömiä oli 171 ja Liperissä 728. Molemmissa kunnissa miehiä on noin neljänneksen enemmän työttöminä kuin naisia. Pitkäaikaistyöttömien osuus on Liperissä ja Rääkkylässä kolmanneksen luokkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *