Palonalku Luovin pihalla, 50 evakuoitiin

Ammattioppilaitos Luovin piha-alueella sijainnut molok-tyyppinen jätesäiliö alkoi kärytä eilen illalla puoli yhdeksän aikaan. Pelastuslaitoksen kiiruhtaessa paikalle jätesäiliöstä nousi reilusti savua, mutta tulessa se ei ollut. Palomiehet sammuttivat kytevän palon nopeasti ja savun tulokin lakkasi sitä myötä.
Vielä ei tiedetä, mikä palonalun aiheutti.
Jäteastiasta nousseen savun vuoksi Luovin oppilasasuntola jouduttiin evakuoimaan. Tuulen suunta oli nimittäin sellainen, että kitkerä käry levisi läheiseen rakennukseen sen ilmastoinnin kautta; kiinteistö sijaitsee parinkymmenen metrin päästä kärynneestä molokista.
Sekä asuntola että sen lähitilat jouduttiin tyhjentämään – kaikkiaan 50 ihmistä siirrettiin viereiseen rakennukseen, ravintolan aulaan. Heistä 40 oli asuntolan asukkaita.

Vastaa