Risujen polttamisesta kehkeytyi astetta suurempi savotta

Sattuipa Liperin Kontkalassa niin, että muuan mies aikoi polttaa risuja ja kantoja nuotiossa pellonreunassa. Nuotio oli kuitenkin niin suuri, että savu ja liekit näkyivät kauas. Risusavottakiireissään mies ei ollut tehnyt asianmukaista ilmoitusta puuhistaan pelastuslaitokselle.

Niinhän siinä sitten kävi, että ohikulkija ilmoitti liekkien loimotuksesta hätäkeskukseen. Pelaastuslaitokselle tuli tiedonanto mahdollisesta rakennuspalosta – sellaista lähdettiin sammuttamaan useamman yksikön voimin.

Pelastuslaitoksen ensimmäisen yksikön saavuttua paikalle varmistui, että kyseessä oli nuotiopalo. Muut yksiköt käännytettiin takaisin. Risujenpolttaja patistettiin sammuttamaan roihu. Paikan päälle ennättäneet palomiehet valvoivat toimitusta.

Kerrottakoon vielä, että samanaikaisesti pelastuslaitoksella oli hoidettavanaan muitakin tehtäviä. Resursseja jouduttiin toisin sanoen jakamaan. Pahimmillaan päällekkäiset hälyytykset saavat aikaan sen, että avunsaanti hieman viivästyy. Harmillisinta on, jos niin pääsee käymään niin sanotun väärän hälyytyksen takia. Sen tähden myös hätäkeskukseen soittajien on syytä olla tarkkana – ei liene pahasta pysähtyä tapahtumapaikalle katsomaan tarkoin, mistä oikein on kyse.

Vastaa