Vene kaatui, mies hukkui

Perämoottorilla varustettu soutuvene kaatui varhain tänä aamuna Liperissä Käsämänsalmen läheisyydessä, jolloin kaksi veneessä ollutta ihmistä joutui veden varaan.

Vuonna 1955 syntynyt tamperelainen mies sekä vuonna 1969 syntynyt espoolainen mies olivat olleet viettämässä iltaa Viinijärven Jouhikkaanluoto -nimisessä saaressa. Saaressa sijaitsi tamperelaisen miehen kesämökki. Jossain vaiheessa iltaa miehet olivat lähteneet veneellä saaresta pois. Tamperelainen mieshenkilö oli horjahtanut ja tämän seurauksena pudonnut veneestä veteen. Tämän jälkeen vene kaatui ja myös espoolainen mies tippui veteen.

Espoolainen mies oli yrittänyt pelastaa tamperelaista miestä vedestä, muttei ollut onnistunut yrityksessään. Lopulta espoolainen oli päässyt itse mökkisaaren rantaan. Hän oli käynyt myöhemmin vielä etsimässä kaveriaan rantavedestä ja löytänyt tämän hukkuneena.

Espoolaisen miehen puhelin oli kastunut ja hän oli pystynyt ilmoittamaan tapahtuneesta hätäkeskukseen vasta myöhemmin, saatuaan puhelimensa toimintakuntoon.

Asiassa ei ole syytä epäillä rikosta. Poliisi jatkaa tapauksen tutkimista ”kuolemansyyn selvittäminen” -nimikkeellä normaaliin tapaan.

Vastaa