Rattijuoppoja liikkeellä Liperissä

Liperin kirkonkylän liepeillä autoillut 31-vuotias kankaanpääläismies puhalsi alkometriin 2,37 promillen lukemat – muutaman kilometrin takaa-ajon jälkeen.

Poliisi hälytettiin sunnuntaina iltayhdeksän aikaan Liperin kirkonkylälle pysäyttämään autoilijaa, jonka epäiltiin ajavan juovuksissa. Virkavallaan yrittäessä pysäyttää kuljettajaa lähti tämä  kiihdyttelemään Tutjuntietä pitkin kohti Liperin keskustaa. Autoilija kaahasi kevyenliikenteenväylää pitkin ja edelleen Heinävedentielle, huristellen välillä keskellä tietä, välillä vastaantulevien kaistalla. Pakomatkan aikana autosta rikkoutuivat kuljettajan puoleiset renkaat. Myös auton oikea etukulma vaurioitui, kuljettajan täräytettyä päin kivipaalua.

Autossa ei ollut virta-avainta paikallaan; kuljettaja kertoi anastaneensa menopelin Tutjuntieltä. Ajo-oikeutensa mies oli menettänyt jo aiemmin.

Hieman – mutta vain hieman – vaatimattomammat lukemat poliisin alkometriin hönkäistiin perjantai-iltana Varkaudentiellä Viinijärvellä. Liperiläinen 75-vuotias mies suistui pihaliittymässä ojaan; varsin todennäköisesti tämä johtui 2,3:n promillen humalatilasta.

Vastaa