Juhlallista kesänalkua

ARKISTOT Kesäkuun 13. päivän Kotsarissa vuonna 1996 julistettiin veneilykausi alkaneeksi paikallisen pursiseuran vuosijuhlassa.

”Veneilykausi on nyt virallisesti avattu – airojen voimalla. Liperin Pursiseura juhli kymmenvuotista olemassaoloaan viime lauantaina Kirkkorannassa, osin perinteellisin, osin tavallista juhlavammin menoi
Juhlavaksi tilaisuuden teki Liperi-Seuran ja Liperin Taimen yhteisesti omistaman uuden kirkkoveneen vihkiminen. Vesille lähtijöille toivotettiin karittomia vesiä ja armorikkaita vuosia. Perinteisiin kuului kirkkoveneiden haastesoutu, johon osallistui 10 joukkuetta. Kaikkien sarjojen voitot jäivät kotikuntaan.”
Seuraavalla viikolla puolestaan kerrottiin uutisia ison rapakon takaa, josta rääkkyläläiset saivat aihetta hymyyn:
”Värttinä-yhtyeen levy Aitara on kerännyt mainetta ulkomailla. Levy palkittiin Yhdysvalloissa maailmanmusiikkisarjan parhaana itsenäisten levy-yhtiöiden Indie Award -tapahtumassa. Palkintoa kutsutaan myös Indie Grammyksi, koska se vastaa suurten levy-yhtiöiden jakamaa Grammy-palkintoa.
Palkintoehdokkaat, joita oli seitsemän, oli valittu kaikkien USA:ssa julkaistavista maailmanmusiikkilevyjen joukosta.
– Tiedä sitten, miten paljon meijän levy-yhtiö oli tehnyt töitä tämän eteen, pohti Sari Kaasinen vaatimattomana.”