Honkalammen korttelien leikkikentät poistoon

Elinympäristölautakunta käsitteli tiistaina liikunta- ja leikkipaikkaverkostoon liittyvää selvitystä. Tekninen johtaja esitti lautakunnalle, että taloudellista säästöä haetaan poistamalla 12 leikkikenttää. Poistolistalle joutuvat muun muassa kaikki kuusi pientä Honkalammen korttelileikkikenttää, mikäli lautakunnan tekemä päätös etenee aina valtuustoon saakka.

Selvityksen raportti sisältää lisäksi huomattavan määrän kehitystarpeita listattuna kaikissa taajamissa ja kylissä. Esimerkiksi Honkamontun kehittäminen on kirjattu raporttiosuuteen.

Kylälatujen ja -jäiden sekä uimarantojen ylläpidon ulkoistamista esimerkiksi kyläyhdistyksille selvitetään.

Leinosenlammen portaita suunnitellaan kehitettäväksi kohti kuntoportaita. Mietinnässä on aikuisten tai koko perheen liikuntalaitteiden lisääminen leikkipaikoille.

Lautakunta päätti Tiina Savolaisen esityksestä, että Viinijärven alueella selvitetään päiväsaikaan käytettävissä oleva leikkikenttä. Vanhan päiväkodin kiinteistö on myyty ja siten leikkialue ei ole yleisessä käytössä.

Lautakunta myös esitti, että raportin liitteeksi lisätään Liperin kunnan liikuntaolosuhteiden kehittämissuunnitelmasta keskeisimmät investoinnit tulevina vuosina.

Lautakunta evästi myös, että kirkonkylällä Tohtorintien päästä tulisi saada suoraan suojatie Tutjuntien yli, jotta Nopsakin leikkipaikka palvelisi alueen asukkaita ja Tohtorintien leikkikentästä voitaisiin luopua.