Hoitoa kaipaa hevonenkin

Viinijärveläisellä Kummun Tilalla vähäluminen ja hämmästyttävän leuto talvi ei ole hurraa-huutoja kirvoittanut. Tilan emäntä Jonna Suomalainen sanoo hevosten lenkkeilyttämisen olleen hyvinkin haasteellista lähes roudattoman maan ja liukkaiden kelien vuoksi.

Työttömien määrä lisääntynyt Liperissä

Liperissä oli tammikuun lopussa 15 prosenttia enemmän työttömiä kuin vuosi sitten, mikä on suhteessa eniten koko maakunnassa. Lukumäärällisesti työttömiä oli nyt 87 enemmän kuin vuoden 2019 alussa.

Vuosi lisää maksuaikaa

Pohjois-Karjalan tietoverkko-osuuskunta eli Valopiuha anoi kahden vuoden lykkäystä 300 000 euron bullet-lainansa maksulle. Edellinen myönnetty lainan jatkoaika erääntyi helmikuun alussa eivätkä osuuskunnan talousvaikeudet ole vieläkään asettuneet.

Tonttikaupat valtuustoon

Rääkkylän kunnanvaltuuston käsiteltäväksi on tulossa uusia tonttikauppoja. Kunnanhallitus esittää valtuustolle hyväksyttäväksi Asko ja Tanja Lamminsalon tarjouksen Mäntylä-tontista kirkonkylällä ja Markku Pulkkisen ehdotuksen palasta Niemelä-tilaa Sintsissä.

Riittämättömyyden tunne syö hyvinvointia

Omasta hyvinvoinnista huolehtimalla auttaa myös muita. Arjen pienet teot vaikuttavat mielialaan huomaamatta.

Ulkoilupäivä lauantaina

Ylämyllyn monitoimitalolla järjestetään varhaiskasvatuksen ulkoilupäivä lauantaina. Karkauspäivän ja talviloman alkamisen aikaan järjestettävässä tapahtumassa on tarkoitus viettää aikaa koko perheen voimin.

Kehoa hoidetaan myös ajatuksin

Mitä sinulle kuuluu tänään? Onko kaikki ihan ookoo, mitä nyt töissä on ärsyttävästi kiirettä ja lapsilla flunssaa? Vai kerrotko kenties elämän hymyilevän kilpaa talvisen auringonpaisteen kanssa?

Turvallisuus edistää kotona pärjäämistä

Ikäihminen tarvitsee usein ulkopuolista apua hyvinvointinsa ja turvallisuutensa edistämiseksi. Kun vanhuksen kodissa piipahtaa palomies tarkastusreissulla, hän kiinnittää ensimmäisenä huomiota liikkumisen turvallisuuteen.

Itsenäisesti ajaa kuorma-autoa testataan

Satamanostureita valmistava ylämyllyläinen Mantsinen Group Ltd on kehittämässä itsenäisesti ajavaa kuorma-autoa.

Kantelemestari nukkui pois

Kantelemestari Otto Koistinen menehtyi lauantaina 94 vuoden iässä, kerrotaan Koistinen Kantele -sivulla facebookissa.