Lomalla lammaspaimenena

Voikukanlehti maistuu kaikkein parhaimmalta aidan toiselta puolen, tietävät Fiona, Malin ja Valentiina. Pikkupurolan paimenlomaa Rääkkylän Rasisalon kylään viettämään tullut Anniina Kontiokorpi ei ole pahoillaan lampaiden hienostuneista makutottumuksista, vaan nyhtää niille mielellään herkkuja käsin syötettäväksi.

Automuseosta löytyy Coronakin

Jos Keijo Hirvoselta Ylämyllyltä kysyy, että mitenkä tuttu Corona on, niin vastaus tulee kuin apteekin hyllyltä. Automuseo Myllyn vanhat autot tiloista löytyy Toyota Corona vuosimallia 1967.

Vainoamisista ehdollista vankeutta

Liperiläiselle 33-vuotiaalle miehelle on tuomittu Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa noin kymmenen henkilön vainoamisista kuuden kuukauden ehdollinen vankeusrangaistus.

Karhunkaatolupia aiempaa enemmän

Suomen riistakeskus on myöntänyt Liperi–Outokumpu-lupa-alueelle neljä poikkeuslupaa karhun metsästämiseen. Keski-Karjalan lupa-alueelle, johon Rääkkylä kuuluu, on myönnetty 31 lupaa. Koko Pohjois-Karjalaan myönnettiin lupia 163, mikä on 49 enemmän kuin viime vuonna.

Myllyn jyvät kunnossa

Liperin Myllyn korkeissa siiloissa oleva tavara on todettu syömäkelpoiseksi. Siilojen ja tulipalossa tuhoutuneen tuotantorakennuksen välissä oleva paloseinä on suojannut mitä ilmeisimmin raaka-ainetta liialliselta lämpökuormalta.

Teollisten työpaikkojen määrä kasvoi

Teollisten työpaikkojen määrä kasvoi Liperissä viime vuonna. Vuonna 2018 Liperissä oli teollisuustyöpaikkoja 600, ja vuonna 2019 määrä oli 629. Paikkoja on siis 29 enemmän kuin vuotta aiemmin. Toimipaikkojen määrässä sen sijaan on Liperissä tapahtunut laskua. Vuonna 2019 teollisuuden toimipaikkoja oli Liperissä 81, mikä on kaksi vähemmän kuin vuonna 2018. Koko maakunnassa teollisten työpaikkojen määrä kasvoi

Keksitäänkö polkupyörää uudelleen?

Yli 40 vuotta terveyskeskustiimissä toimineena kunnanlääkärinä olen ihmetellen kuunnellut potilaiden kokemuksia uudesta pikatiimimallista, jonka toimivuus herättää kysymyksiä. Ratkaiseeko se terveyskeskusten ongelmat?

Vesiliikennelaki uudistui – paatilla on oltava päällikkö

Kesäkuun alussa voimaan tulleet vesiliikennelain uudistukset tuovat kaikki alan säädökset yhteen paikkaan.

Karvakaveri sai kesäkampauksen

Koiran voi olla vaikea nauttia auringosta, jos sillä on liian kuuma. Trimmaaja Tanja Elo neuvoo arvioimaan tilannetta eläimen hyvinvointi edellä. – Jos koira kärsii kuumuudesta tai takkuisesta turkista, on asialle tehtävä jotain.

Mustikka kypsyy

Kevättalven ahavista kärsinyt mustikka on hyötynyt viime viikkojen säistä, joten sadosta on odotettavissa metsäntutkimuksen asiantuntija Kauko Salon mukaan vähintäänkin keskikertainen plussaa.