Kehoa hoidetaan myös ajatuksin

Mitä sinulle kuuluu tänään? Onko kaikki ihan ookoo, mitä nyt töissä on ärsyttävästi kiirettä ja lapsilla flunssaa? Vai kerrotko kenties elämän hymyilevän kilpaa talvisen auringonpaisteen kanssa?

Turvallisuus edistää kotona pärjäämistä

Ikäihminen tarvitsee usein ulkopuolista apua hyvinvointinsa ja turvallisuutensa edistämiseksi. Kun vanhuksen kodissa piipahtaa palomies tarkastusreissulla, hän kiinnittää ensimmäisenä huomiota liikkumisen turvallisuuteen.

Itsenäisesti ajaa kuorma-autoa testataan

Satamanostureita valmistava ylämyllyläinen Mantsinen Group Ltd on kehittämässä itsenäisesti ajavaa kuorma-autoa.

Kantelemestari nukkui pois

Kantelemestari Otto Koistinen menehtyi lauantaina 94 vuoden iässä, kerrotaan Koistinen Kantele -sivulla facebookissa.

Ansioituneet liperiläiset tahot ja toimijat palkittiin

Liperin kunta palkitsi tänään valtuustoseminaarin yhteydessä useita toimijoita ja tahoja, jotka kunnostautuivat leipäpitäjässä vuonna 2019.

Katri Kulmunin laskiaispullaan kuuluu mansikkahillo

Valtiovarainministeri ja Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni kävi sunnuntaina vierailulla Liperin Keskustan järjestämässä laskiaistapahtumassa torilla. Kulmuni houkutteli paikalle useita kymmeniä kuulijoita.

Tiloilla rikastetaan mielikuvitusta

Kuuntelemista, katsomista ja tulkitsemista. Puheen, tekstin ja kuvan tuottamista. Rikasta mielikuvitusta. Kaikkeen tähän tarvitaan monilukutaitoa, joka on valjastettu punaiseksi langaksi Liperin varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen Kielitaituri-hankkeeseen.

Maakuntapäivänä lapset ja nuoret keskiöön

Elokuun viimeisenä lauantaina vietetään kolmatta kertaa Pohjois-Karjalan maakuntapäivää.

Varhaiskasvatukselle laatujärjestelmä

Laissa säädettyä varhaiskasvatuksen arviointia varten hyvinvointilautakunta päätti perustaa Liperiin laadunarviointiryhmän.

Kotaa esitetään ratkaisuksi

Varhaiskasvatuksen kotahanke Ylämyllyllä nytkähti eteenpäin, kun hyvinvointilautakunta päätti esittää kunnanhallitukselle niin sanotun kotipesän hankintaa. Puolivälin päiväkodin läheisyyteen sijoitettavan kodan tai vastaavan rakennuksen olisi tarkoitus ratkaista elokuussa lakimuutosten tuoma päivähoitotarve.