Öljyä valui junanraiteille Ylämyllyllä

Ylämyllyllä sattui öljyvahinko tänään keskipäivällä. Junaraiteiden ympäriltä vesakkoja niittämästä olleesta koneesta valahti hydrauliikkaöljyt junanraiteille.

Varpasalon pääsiäiskokko jää polttamatta

Varpasalon kylällä Rääkkylässä Yrjö ja Leila Erosen pellon nurkalla on ollut tapana polttaa pääsiäiskokko kyläjuhlassa. Kokko on poltettu perinteisesti pääsiäislauantaina.

Liperiläismies autoili huumaantuneena ilman ajokorttia

Henkilöautolla liikkunutta liperiläismiestä epäillään rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Poliisipartio puhallutti miehen nopeusvalvonnan yhteydessä Kuopiontiellä Joensuun Noljakassa maanantai-iltana kymmenen aikaan.

Kesäteatterikauden kohtalo on auki Ristissä

Ristin kesäteatterissa ei ole vielä tehty päätöksiä tulevan näytäntökauden suhteen. Valelääkärin harjoitukset ovat tällä haavaa tauolla Joensuun seudun kansalaisopiston keskeytettyä lukukautensa koronapandemian vuoksi.

Lockdownissa

Liperinsalosta kotoisin oleva Eveliina Calderwood – jonka monet liperiläiset Asikaisena tuntevat – on yksi meistä, joiden arjen koronavirus on pakottanut uuteen muotoon.

Roukalahden kesä on teatteriton

Roukalahden kesäteatterissa on tulevana suvena hiljaista. Koronapandemian vuoksi Meidän luokka -näytelmän ensi-iltaa on päätetty siirtää vuodella, kesäkuuhun 2021.

Siun soten alueella 15 varmistettua koronavirustartuntaa

Siun soten alueella laboratoriovahvistettuja koronavirustartuntoja on edelleen 15. Määrä on pysynyt tällä tasolla lauantaista lähtien.

Pohjois-Karjalan maakuntajohtajaksi hakeneiden haastattelut siirtyvät koronan vuoksi

Pohjois-Karjalan maakuntajohtajan rekrytoinnissa piti käynnistyä haastatteluvaihe pääsiäisviikolla, mutta haastattelut on siirretty koronatilanteen takia. Maakuntaliiton haastatteluryhmä haluaa toteuttaa haastattelut henkilökohtaisesti eikä etäyhteydellä.

Maanantaipäivitys 6.4.2020

Tulin hirveän iloiseksi puhelinsoitosta, joka tuli Tuusulasta. Jarmo Ratinen sieltä soitteli, kertoi omia kuulumisiaan.

Peräänajo Ylämyllyllä

Liperintiellä Ylämyllyllä sattui peräänajokolari tänään maanantaina aamupäivällä. Pakettiauton kuljettaja törmäsi risteysalueella edellään ajaneen henkilöauton perään.