Saimaalla aloitetaan maanantaina lisäjuoksutukset

Ely-keskus on päättänyt, että Saimaalla aloitetaan lisäjuoksutukset maanantaina 24. helmikuuta.

Autoilijat törmäsivät Käsämässä

Veljestien ja Kuopiontien risteyksessä sattui kahden henkilöauton kolari keskiviikkona iltapäivällä.

Arvinsalmen lossin liikennöinti katkesi torstaina

Arvinsalmen lossi joutui jäämään torstaina aamulla yhdentoista jälkeen Rääkkylän rantaan, kun ramppi ei noussut lähtötilanteessa ylös. Puolilta päivin korjaaja ei vielä ollut ehtinyt paikalle, joten Arvinsalmen yli ei ollut kuljetusta.

Veeti Pyykölle tuplahopeaa nuorten SM-hiihdoista

Lotta Kurttila voitti Liperin Hiihtoseuran väreissä hopeaa nuorten SM-hiihtojen N20-sarjan sprinttimatkalla Kontiolahdella. Voitettuaan oman semifinaalinsa Kurttila hävisi finaalissa Jasmin Kähärälle 2,7 sekuntia.

Kierrä kuutin koti kaukaa

Ensi viikolla vietetään Nestorin nimipäivää, joka enteilee uhanalaisen saimaannorpan synnyttämisen aikaa. Tänä vuonna pesintärauhan kunnioittaminen on erittäin tärkeää, sillä pohjoisella Saimaalla ei pesäkinosten kestäminen ole varmaa. Etelämpänä lunta ei paikoin ole laisinkaan ja jäätäkin vähänlaisesti.

Partio valittiin taitajien maajoukkueeseen

Rääkkyläläinen Benjam Partio pääsee kilpailemaan tänä vuonna sekä ammattitaidon SM- että EM-kilpailuihin. Oravisalossa asuva Partio valittiin syyskuussa järjestettävien EM-kilpailujen maajoukkueeseen yhdessä kahden muun pohjoiskarjalaisen nuoren kanssa.

Ylämyllyllekin kota?

Ylämyllyn päivähoitotarpeen lisääntyminen suunnitellaan ratkaistavaksi kodan tai vastaavan ulkotoiminnan avulla. Ulos sijoitettava kotipesä hankittaisiin Puolivälin päiväkodin läheisyyteen, ja se olisi käytettävissä elokuussa 2020, mikäli hyvinvointilautakunta ja kunnanhallitus hyväksyvät suunnitelman.

Kaskiniemi kirkolliskokoukseen

Liperiläinen Mikko Kaskiniemi on valittu kirkolliskokouksen maallikkoedustajaksi ensimmäistä kertaa.

Klezmer-musiikkia eloisasti

Liperin koulukeskuksessa ja myöhemmin illalla Penttilä-salissa kuultiin harvinaisempaa klezmer-musiikkia neljän soittajan voimin. Vallila Klezmorim -yhtye esitti eloisaa Itä-Euroopan juutalaisten kansanmusiikkia, joka on levinnyt ympäri maailmaa.

Kysely liikkumistavoista

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto toivoo Pohjois-Karjalan asukkailta ajatuksia liikkumiseen ja liikenteeseen liittyen.