Liikkumiseen tarjolla neuvontaa

Haaveiletko elämäntapamuutoksesta, haluaisitko aloittaa uuden liikuntaharrastuksen? – Minulta saa tukea ja neuvoja liikunnan aloittamiseen, Liperin kunnan puolesta työikäisille ja senioreille liikuntaneuvontaa tarjoava Kaisa Mäkeläinen kertoo.

Terveellisessä tyrnissä haasteensa

Roukalahdessa asuvilla Eija ja Martti Tolvasilla on kokemusta tyrnin kasvattamisesta jo viitisentoista vuotta. Aurinkoisella paikalla peltoaukean reunalla kasvaa kolmisenkymmentä tyrniä.

Kunnanjohtaja palaa töihin suunniteltua aiemmin

Rintasyöpäleikkauksesta toipuva Liperin kunnanjohtaja Hannele Mikkanen aikoo palata töihin suunniteltua aiemmin. Neljän viikon mittaisesta sairauslomasta jäänee viikko käyttämättä, sillä Mikkasen vointi on hyvä ja paluu työn ääreen innostaa.

Paluu Ylämyllylle

Huomisesta lukien Kati Koposen työpaikka sijaitsee keskellä Ylämyllyn taajamaa, Ramonan kiinteistönä tunnetussa rakennuksessa. Parturi-kampaajan ja hierojan palveluita tarjoava Koponen palaa juurilleen, onhan hän aiemminkin pitänyt kampaamoa Ylämyllyllä.

Kiikku on avain nautinnollisiin löylyihin

Ylämyllyläinen Antti Ticklen esitteli Syksyn satoa Liperissä -tapahtumassa uutta innovaatiotaan, löylykiikkua. Kyseessä on tuote, jonka ansiosta on mahdollista nauttia pehmeistä ja nautinnollisista löylyistä.

Niemiselle riitti tasapeli sarjanousuun

Niemisen Urheilijat nousee miesten jalkapalloilun Neloseen. NiemU voitti Viitosen yläloppusarjan yhden pisteen erolla Ylämyllyn Yllätykseen.

Valopiuha hakeutuu saneerausmenettelyyn

Määräaikaisena kunnanjohtajana jatkava Yrjö Eronen ilmoitti Rääkkylän kunnanvaltuuston kokouksessa maanantaina, että Pohjois-Karjalan Tietoverkko-osuuskunta eli Valopiuha hakeutuu saneerausmenettelyyn.

Vähän puhetta euroista

Liperin valtuusto kokoontui maanantaina lyhyesti ja varsin yksimielisesti. Se hyväksyi muun muassa talouskatsauksen ja siihen sisältyviä koronavuoteen liittyviä talousarviomuutoksia.

Mieli lepää kalalla

Auringonsäteet kimmeltävät Kirkkolahden pinnalla syyskuun viimeisenä lauantaina. Laiturin liepeillä, viileäksi käyneessä vedessä kelluu koho. Äkkiä se katoaa pinnan alapuolelle – kala on käynyt syöttiin.

Paljon oppia pienelle pennulle

Koiranpentua suloisempaa otusta ei olekaan. Jotta pikkuisesta tassuttelijasta versoisi verraton perheenjäsen, suuntaavat monet lemmikinomistajat pentukursseille ammentamaan oppia yhteiseloon.