Keväisiä luontohavaintoja

Keväinen luonto tarjoaa nyt päivittäin uusia elämyksiä. Karhun tiedetään jättäneen jo talvipesänsä ainakin Rääkkylässä. Aatos Suominen Haapasalmelta puolestaan havaitsi sisiliskojen parittelun, joka kesti liki puolen tunnin ajan.

Kolme leivonnaista sitruunasta

Pääsiäisen perinteisiin leivonnaisiin kuuluvat sitruuna ja rahka. Molempia löytyy tämän jutun leivonnaisista. Sitruunasta valmistetaan lemon curdia eli paksua sitruunakiisseliä tai tahnaa. Se käy monenlaisiin leivonnaisiin.

Mintunvihreää ja sitruunankeltaista

Niina Greenin keittiössä tuoksuu kirpeän sitruunaiselle ja suloisen sokeriselle. Ruokapöydällä komeilee tomusokerilla hunnutettuja pipareita, nostalginen sitruuna-marenkipiiras sekä rahkalla ja sitruunatahnalla aateloituja leivonnaisia.

Hyvä koira on kuin lottovoitto

Käsämäläinen Jouko Kettunen on koiraharrastaja. Hänen koiransa Late on Pohjois-Karjalan piirinmestari ja Pohjoismaiden mestari.

Sota-ajan kortit näytteillä

Rääkkylän kirjastossa on esillä laaja kenttäpostikorttinäyttely huhtikuun loppuun saakka. Kortit ovat peräisin rääkkyläläisen kirjastovirkailija Leena Väyrysen lapsuudenkodista Juuasta.

Mika Tarkkonen mukana musiikkialan muutoksissa

Sinunkin hyllyssäsi saattaa olla levyllinen musiikkia, joka on tuotettu Liperissä. Muusikko Mika Tarkkosen studiossa on äänitetty runsaasti suomalaista musiikkia.

Myllytoiminnalle tutut liperiläiset jatkajat

Liperin Myllyn 113-vuotias perinne ei katkea. Myllyn liiketoiminnan jatkajat – monelle tutut sellaiset – löytyivät omasta kunnasta. He ovat Anne Vänskä ja Kari Huikuri.

Piirakoita yhteiseksi hyväksi

Viinijärven seurakuntatalolla tuoksuvat vastapaistetut piirakat. Yhdeksän talkoolaista hyörii keittiössä perinneherkkuja rypyttämässä, paistamassa ja voitelemassa. Aamun mittaan ahkerissa käsissä syntyy seitsemisen sataa piirakkaa.

Vaalitilaisuus veti väkeä Myllärille

Kotiseutu-uutisten järjestämä vaalitapahtuma veti mukavasti väkeä Myllärin edustalle viime perjantaina. Varovasti arvioiden tilaisuutta seurasi kahden tunnin aikana useampia sata kävijää. Puolen tunnin vaalipaneeli pysäytti väkeä tehokkaasti.

Vähemmän sokeria, vähemmän suolaa

Montako palaa sokeria kätkeytyy pieneen pussilliseen karkkia? Paljonko on suolaa pakastepitsassa? Miksi margariinilla ja margariinilla on eronsa? Näihin ja moniin muihin kysymyksiin tarjoiltiin vastauksia Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen organisoimassa ravintoainenäyttelyssä.