Huovasta syntyy maskotti

Näppäräsorminen tekijä saa huopapalasesta aikaan kissan, nallen tai lohikäärmeen. Huovasta syntyy mukava maskotti koristeeksi laukkuun tai sängyn päälle.

Kurki kaupunginjohtajana

15-vuotias Minttu Kurki nappasi tiistain ajaksi itselleen Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalaisen työpaikan. Valtaus oli osa maailmanlaajuista, Plan Internationalin organisoimaa Girls Takeover –tempausta, jonka punaisena lankana on kääntää katseet tyttöjen kohtaamaan syrjintään.

Vertaistukea ja kuntoutusta

Ylämyllyn monitoimitalolla kokoontuva AVH- eli aivohalvauspotilaiden kerho vietti syksyn alussa kolmevuotissynttäreitään.

Ihan meidän näköinen talo

Viinijärven kirkonkylän entisessä pikkupappilassa Taipaleenjoen rantatörmällä keskellä kylää asuu asuinpaikkaansa ihastunut pariskunta. Ulla Räsänen ja Anssi Kekkonen ovat asuneet talossa hieman yli kymmenen vuotta.

Ompelemiseen ihastunut

Ylämyllyläisellä Mirka Kosusella on useampi ompelukone. Niiden avulla hän loihtii pääasiassa vaatteita.

Popsi popsi porkkanaa, pataleipää ja tahnaa

Jos leivänleivontasormia syyhyttää, mutta kotoa ei löydy suvulta perittyä satavuotista taikinanjuurta, niin valurautaisessa tai savisessa uunipadassa syntyy mitä herkullisin leipätuote.

Lapsenlapsien leikeissä mukana

Salokylän koulun pihamaalla piisaa vipinää syyskuun viimeisenä perjantaina. Aamuyhdeksän aikaan opinahjoon tekevät tuloaan niin alakoululaiset kuin näiden isovanhemmatkin.

Ahonkylässä tiputeltiin tervaa

Ahonkylässä tiputeltiin viikonloppuna kylätoimikunnan järjestämässä perinnepäivätilaisuudessa tervaa. Tiputtelijana toimi Ismo Varis, joka valmisti tervaa Nauvankankaalla sukunsa tervahaudalla.

Salokylällä kasvavat nappulat ja kuusi

Perinteiset nappulakisat Salokylän koulun urheilukentällä Liperissä toivat sunnuntaina juoksemaan kilpaa kolmisenkymmentä lasta. Iloisen juoksukilpailun järjesti kyläyhdistys, ja myös Vanhempainrengas oli mukana tapahtumassa omalla makkaranpaistopisteellään.

Katuviestissä kymmeniä joukkueita

Jos Rääkkylän syystorilla hieman sade verottikin kävijämäärää sekä myyjissä että ostajissa, porkkanaa kuljetti sitäkin suurempi määrä joukkueita. Tori täyttyi alkulämmittelijöistä, ja kävelyteillä nähtiin jopa ruuhkatilanteita, kun viestinviejät taittoivat taivaltaan.