Tee tarjontaa tutuksi

Miksi mennä merta edemmäs kalaan? Kuinka kliseinen sanonta, mutta usein lomallakin niin totta. Näin ilmastoahdistuksen aikaan ei voisi ekologisempaan tekoa ollakaan, kuin löhöillä pihatuolissa tai kurvailla korkeintaan lähitienoon nähtävyyksiä ihailemassa. Niistähän monet ovat meille käymättömiä kohteita, löytämättömiä aarteita.

Liikettä myös aikuisiin

Keväällä Liperiin tulleena olen ihastellut paikkakunnan liikuntamahdollisuuksia, sekä suorituspaikkojen että ohjatun liikunnan mahdollisuuksia.

Arjesta lomaohjelmaksi

Vietin tässä muuan sunnuntaipäivän turistina Rääkkylässä. Ihan kuin en jo työni puolesta tutustuisi pitäjän tarjontaan, mutta ajattelin hyödyntää mahdollisuuden testata pari vuotta tarjolla ollutta matkailupakettia.

Vieraslajeja vainoamassa

Viime päivinä moni puutarhuri on tutkiskellut, minkä sortin piikikäs pihalla onkaan. Kuun alusta kun astui voimaan kurtturuusun myyntikielto, ja kolmen vuoden siirtymäajan jälkeen laji pitäisi olla hävitetty niin yksityispihoilta kuin teiden varsiltakin.

Kaukana mutta niin lähellä

Eurovaalit ovat maailman toiseksi suurimmat demokraattiset vaalit. Viime sunnuntain lopputulokseen vaikuttamisen mahdollisuus oli neljällä miljoonalla äänioikeutetulla.

Liian paljon ronibackia?

Roni Back ja muut tubettajat, Robloxin kaltaiset pelit ja somessa notkuvat kaverit nappaavat leijonanosan lapseni vapaa-ajasta.

Vastavirtaan

Ajelin Liperiin pääsiäismaanantaina iltapäivällä. Olin tyytyväinen ajosuuntaani, sillä etelään päin autovirta oli lähes katkeamaton. Vastavirtaan oli paljon mukavampi ajella.

Suoratoisto peittoaa suoran lähetyksen

Finnpanelin tutkimuksen mukaan keskivertokansalainen tuijotti viime vuonna telkkaria kaksi tuntia ja 45 minuuttia vuorokaudessa. Lukema on kymmenisen minuutta vähemmän kuin neljä vuotta aiemmin.

Joskus on pärjättävä omillaan

Olen elämäni käännekohdassa. Omien vanhempieni ikääntyminen on tosiasia. Kuvitelma heidän ikuisesta maanpäällisestä olemassaolostaan ei olekaan totta. Asia, joka on aina ollut jollain tavalla pysyvää, ei olekaan sitä. Vielä tulee se päivä, kun minun on oikeasti pärjättävä omillani.

Maalia sutien ja seiniä mittaillen

Kevätvalo jos mikä on hyvä syy katsastella kodin nurkkia kriittisellä ilmeellä. Eikö vain jo alakin putkahdella mieleen yhtä jos toista remontoitavaa, kun kriittisin silmin tutkiskelee pirttiä niin sisältä kuin ulkoa.