Somen kautta luontoon

Jos sinulla on Puodista ostettu lukuoikeus, voit jatkaa lukemista.

Kuka siellä kulkee?

Näyttelijä oli lämpiössä, kun lavalta alkoi kuulua tavaran siirtämisen ääniä. Hän meni tarkistamaan, oliko siellä varkaita, kun tiesi olevansa yksin rakennuksessa. Ketään ei pimeältä lavalta löytynyt. Näyttelijä kertoi kokeneensa saman muutaman kerran iltaisin ollessaan yksin.

Festarikesä tulee taas

On taas se aika vuodesta, kun joka viikonlopulle tuntuu riittävän jonkinlaista tapahtumaa. Itselleni yksi kesän kohokohdista on kotikaupunki Joensuun Ilosaarirock.

Karille karahti

Kansalaiset, med börjäre tai vahvasti jotain sinnepäin. Se on kesä saapunut taas Suomeenkin.

Sairastuin pallohuumaan jo nuorena

En ole koskaan ollut intohimoinen penkkiurheilija. Siis jos jalkapallon MM-kisoja ei lasketa.

Liperiläinen – ylämyllyläinen

Syksyllä tulee kymmenen vuotta siitä, kun meistä tuli liperiläisiä, tai näin annoimme itsemme ymmärtää. Joensuun Utrasta Liperin Ylämyllylle tuotiin muuttokuorma vasta valmistuneeseen kotiimme.

Pyllyn pesua ja virren veisuuta

Kun olin parikymppinen likka, työskentelin lähihoitajana vanhusten yksityisessä hoitokodissa keskellä korpea. Koulutusta ei ollut, mutta eipä silloin paljon päätäkään huimannut.

Cheddarjuustoviipale ja kaksi maustekurkkusiivua

Ensin sujautetaan sämpylät paahtimeen, sitten pihvit grilliin. Rapsakoiksi lämmenneiden sämpylöiden päälle pursotetaan mausteista hampurilaiskastiketta, ripotellaan sipulia ja jäävuorisalaattia.

Idän ja etelän välissä

Niin vain kävi, että kahden vuoden tauon jälkeen allekirjoittanut on jälleen palannut kolmeksi viikkoa kesätoimittajaksi Liperiin Kotiseutu-uutisten leipiin. Viimeisin kohdannut elämänmuutos on kuitenkin ollut muutto Itä-Suomesta Helsinkiin.

Junassa sitä tunnelmaa vasta onkin

Kesä ja reissaaminen kuuluvat kiinteästi yhteen. Ekologinen matkaaja valitsee tietysti julkisen liikenteen, ja kohtuuhintaisten lippujen houkuttelemana minäkin hylkäsin volskini Liperiin ja hyppäsin linjuriin aikeissa matkata idästä länteen.