Tee tarjontaa tutuksi

Miksi mennä merta edemmäs kalaan? Kuinka kliseinen sanonta, mutta usein lomallakin niin totta. Näin ilmastoahdistuksen aikaan ei voisi ekologisempaan tekoa ollakaan, kuin löhöillä pihatuolissa tai kurvailla korkeintaan lähitienoon nähtävyyksiä ihailemassa. Niistähän monet ovat meille käymättömiä kohteita, löytämättömiä aarteita.

Liikettä myös aikuisiin

Keväällä Liperiin tulleena olen ihastellut paikkakunnan liikuntamahdollisuuksia, sekä suorituspaikkojen että ohjatun liikunnan mahdollisuuksia.

Heittäydy – se kannattaa!

Avoin mieli on toimittajan tärkeimpiä työkaluja kirkkaana kulkevan ajatuksen lisäksi – molempia kannattaa hyödyntää parhaansa mukaan niin ihmisiä kohdatessaan kuin juttuja kirjoittaessaan. Näin paikkakunnan ulkopuolisena, sudeettisavolaisena immeisenä, näen paikallisen elämänmenon hyvinkin objektiivisesta vinkkelistä.

Heinähupaa ja Kihausta

Olin vuonna 1985 työntekijänä Rääkkylän kunnan nuorisotoimistossa monen muun nuoren tavoin. Tuolloin Rääkkylän pitäjäjuhlan nimi oli Heinähupa. Saimme järjestää Heinähupaviikolle Huparockin ja se oli meistä tietenkin jännittävää. Kyseisenä vuonna tapahtumat olivat Paksuniemessä, Turtialan pellolla.

Arjesta lomaohjelmaksi

Vietin tässä muuan sunnuntaipäivän turistina Rääkkylässä. Ihan kuin en jo työni puolesta tutustuisi pitäjän tarjontaan, mutta ajattelin hyödyntää mahdollisuuden testata pari vuotta tarjolla ollutta matkailupakettia.

Kesätoreilta näyttämölle ja näyttelyihin

Kesä alkoi ainakin lämpötilojen puolesta jo aikapäiviä sitten. Välillä on ollut hieman viileämpää, mutta Liperissä ja Rääkkylässä on ehditty nauttia jo useammasta hellepäivästä – ja kesä on vasta alussa.

Kesämuistoja

Sauna ja juhannus ovat ainakin osalle suomalaisista erottamattomat. Saunavihdan tekemiselle juhannus on otollista aikaa. Tosin itäsuomalaiset puhuvat saunavastasta. Koivun tuoksu kuuluu kesäsaunaan.

Kesä parasta aikaa kesäharrastuksille

Suomessa on tunnetusti neljä vuodenaikaa, joiden paremmuudesta on aina hyvä väitellä. Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että niistä ylivoimaisesti paras on kesä.

Kouluinvestointien hintalappu

Liperissä valittu tie kouluinvestointien kohdalla alkaa saada pikkuhiljaa oikeita hintalappuja. Ylämyllyn yläkouluinvestoinnin kohdalla lukema on tällä hetkellä  hieman vajaat kaksikymmentä miljoonaa euroa. Kirkonkylän koulukeskuksen osalta kustannusarvio on viitisen miljoonaa euroa.

Vieraslajeja vainoamassa

Viime päivinä moni puutarhuri on tutkiskellut, minkä sortin piikikäs pihalla onkaan. Kuun alusta kun astui voimaan kurtturuusun myyntikielto, ja kolmen vuoden siirtymäajan jälkeen laji pitäisi olla hävitetty niin yksityispihoilta kuin teiden varsiltakin.