Taideteokset luetteloidaan

Ikäihmisten neuvosto on jättänyt Liperin kunnalle aloitteen tyhjentyneellä virastotalolla sijaitsevien taideteosten siirtämisestä julkisesti nähtäville. Taloon on jäänyt esimerkiksi Eva Ryynäsen Leipäpuu -teos ja Taru Mäntysen pronssiveistos.

Lohipilkki Heinävedellä

Liperin Urheilukalastajien Timo Hassinen sai toiseksi suurimman saaliin Heinäveden Mustalammella viikonlopun lohipilkkikilpailussa. Hassisen saalis oli 3,895 kiloa.

Aamun lehti jaetaan myöhässä

Kotiseutu-uutisten jakelu viivästyy tänään. Viivästyminen koskee vain varhaisjakelussa olevia lehtiä. Lehdet saapuvat tilaajilleen muutaman tunnin tavanomaista verkkaisemmin. Myöhästyminen johtuu sanomalehti Karjalaisen painamisessa olleista ongelmista.

Kuukivelle tontti

Betoni- ja luonnonkivituotteita Viinijärvellä valmistava Kuukivi Design Oy haluaa vuokrata Honkalammelta määräalan kunnalta. Tontti sijaitsisi teollisuusalueella Kuormakujalla ja olisi kooltaan 7682 neliötä.

Liprakkaan syyskuussa

Liperin kunta vuokraa Käsämässä sijaitsevan Liprakan uimahallin allasosaston, suihku- ja pukuhuonetilat sekä aulatilat ja kuntosalitilat laitteineen 1.9.2019 alkaen. Elinympäristölautakunta esittää kunnanhallitukselle, että vuokrasopimus on määräaikainen kahdeksi vuodeksi, jonka jälkeen se jatkuu toistaiseksi.

Matkahuolto markettiin

Rääkkyläläiset matkahuollon asiakkaat suuntaavat helmikuun alusta alkaen pitäjän S-marketille. Uuden asiamiehen eli kaupan palveluihin kuuluvat jatkossa Matkahuollon pakettipalvelut.

Mille kurssille lähtisit?

Minkälaisia kursseja toivoiset seutuopiston valikoimaan? Juuri nyt on oiva mahdollisuus vaikuttaa Joensuun seudun kansalaisopiston tarjontaan kurssipalautteen tai kurssitoivelomakkeen kautta.

Kirkkoneuvosto ja kappelineuvostot valittu

Rääkkylästä Kiteen seurakunnan kirkkoneuvostoon on kahdeksi vuodeksi valittu Raija Venäläinen ja Tellervo Hurskainen. Molemmat saivat syksyn kirkkovaaleissa vahvan yli viiden prosentin kannatuksen. Heidän varajäseniään ovat rääkkyläläiset kirkkovaltuutetut Sari Vänskä ja Merja Vaittinen.

Hirvikolari Heinävedentiellä

Joensuulainen mies törmäsi pakettiautolla hirveen Heinävedentiellä Liperissä. Onnettomuus sattui Leppälahden kohdalla eilen maanantaina kello 21.30. Mies ajoi Liperin suunnasta Heinäveden suuntaan, kun tien oikealta puolelta tuli hirvi tielle.

Liperin Hiihtoseurasta nuorten maajoukkueeseen

Nuorten Pohjoismaiden mestaruuksista kilpaillaan Viron Otepäässä tammikuun viimeisenä viikonloppuna. Liperin Hiihtoseuraa edustava Lotta Kurttila on valittu tytöistä maajoukkueeseen. Hiihtoseuran Iitu Vuorma on toinen varallaolijoista.