Toimituskunta kisasi suksilla

Kotiseutu-uutiset osallistui Pogostan hiihdon viestikisaan Ilomantsissa Pohjois-Karjalan paikallislehtikerhon joukkueessa. 30 kilometrin viestihiihdossa maakunnan paikallislehtiä edustivat vain Kotiseutu-uutiset ja Pogostan Sanomat, yhteensä kahden joukkueen voimin.

Humalassa penkkaan, jäi nukkumaan ratin taakse

Liperiläisen 58-vuotiaan miehen ajoneuvo suistui perjantaina neljän aikaan iltapäivällä penkkaan Kaatamontiellä Liperissä. Sivullisen tultua paikalle mies oli nukkunut kuljettajan paikalla, jolloin paikalle saapunut henkilö oli ottanut virta-avaimen tältä pois.

Hippo kutsui ladulle Rasivaarassa

Rääkkylän Osuuspankki järjesti hiihtokilpailunsa kirkonkylän sijaan poikkeuksellisesti Rasivaarassa. Tapahtumaa jouduttiin jo kertaalleen siirtämään pakkasten takia, mutta kilpaladulle kirmasi siltikin yli kolmekymmentä sivakoijaa.

Hirvikolari Sotkumantiellä

Sotkumantiellä Liperissä sattui hirvikolari tänä aamuna puoli seitsemän aikaan. Kuopiontien risteyksen suuntaan ajaneen 33-vuotiaan polvijärveläismiehen kuljettaman pakettiauton eteen juoksi tien vasemmalta puolelta hirvi, joka oli törmäyksen voimasta lentänyt noin kolme metriä ilmassa.

Kuudes kerta kortitta

Liperiläistä 22-vuotiasta miestä epäillään rattijuopumuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta. Poliisipartio pysäytti miehen Tehtaantiellä Ylämyllyllä keskiviikkona kello 23.25. Mies puhalsi alkometriin 1,01 promillen tuloksen. Mies tavattiin ajo-oikeudetta ratista jo kuudennen kerran vuoden sisällä.

Päiväkotikuvat lähiviikkoina

Liperin varhaiskasvatuksessa järjestetään hiihtoloman jälkeisillä kolmella viikolla ryhmäkuvaukset. Kuvaukset järjestetään päiväkodeissa ja perhepäivähoitoryhmissä, kun viime vuonna vain osa perhepäivähoitolapsista pääsi kuviin.

Päällystyskohteet päätetty

Liperin kunta paikkailee taajamien teitä tänä vuonna 35 000 eurolla.

Ikonen Voicessa jatkoon

Käsämäläislähtöinen Jenna Ikonen pääsi jatkoon viikonlopun Voice of Finlandin kaksintaistelusta.

Kissahan se

Pehmeää, turkoosinsinistä fleecekangasta, lopullista muotoaan hakevia kaavoja ja nuppineuloja. Raidallisesta kankaasta ommeltu kissan pää ja jokunen Kotsarin kissakortti. Hannele Kinnusen työpöydällä olevat tavarat sen ehkä jo paljastavatkin: Kotiseutu-uutisten tilaama kissamaskotti on pikkuhiljaa syntymässä.

Liki puoli miljoonaa parempi tulos

Rääkkylän kunnan viime vuoden tilikauden tulos on plussalla 986 534 euroa. Tulos on vuoteen 2016 verrattuna 421 195 euroa parempi. Vuosikate on 1 504 278 euroa, joka on 670 euroa asukasta kohden. Ennakkotietojen mukaan viime vuoden lopulla kunnassa oli 2243 asukasta.