Autiotilan navetta paloi Kaatamossa

Kaatamossa sijaitsevan autiotilan navetta syttyi palamaan keskiviikkona iltapäivällä. Palon syttymissyytä ei tiedetä. Ensimmäisten palomiesten saapuessa paikalle navetta oli jo täyden palamisen vaiheessa, ja rakennuksen katto oli romahtanut.

Vanha navetta palaa Kaatamossa

Kaatamontien varrella Liperissä sijaitseva navettarakennus on syttynyt palamaan. Rakennus on ollut tyhjillään jo pidemmän aikaa, joten eläimiä siellä ei ole. Navetan sammutustyöt ovat parasta aikaa käynnissä.

Poliisi tutkii Maironrannan tulipaloja rikoksena

Poliisi on tehnyt seitsemän rikos- tai sekalaisilmoitusta Liperin Maironrannassa tapahtuneista tulipaloista. Rikoskomisario ja tutkinnanjohtaja Kimmo Wetterstrandin mukaan ilmoitukset on kirjattu poliisin järjestelmiin suurin piirtein huhti- ja toukokuun aikana.

Alakoulua esitetään varastotilaksi

Rääkkylän elinvoimalautakunta ei kannata sisäilmaongelmaisen alakoulun purkamista. Hyvinvointilautakunta esitti taannoin kunnanhallitukselle koulun purkamisesta pyydettävän tarjouksia.

Aurinkopaneelit Rääkkylän kunnantalolle?

Rääkkylän elinvoimalautakunta esittää kunnanhallitukselle, että ensi vuoden budjettiin varattaisiin investointimääräraha aurinkosähköjärjestelmän hankkimiseksi. Järjestelmä tulisi kunnantalolle.

Tukea poimijarekisterin kehittelyyn

Keski-Karjalan kehitysyhtiö Keti jakoi kannustusrahaa kolmelle keskikarjalaiselle yritykselle uusien liikeideoiden toteuttamiseen ja kehittämiseen. Yhteensä 10 000 euron potista 2500 euroa lohkesi Rääkkylään luonnontuotteiden poimijarekisterin laatimiseen.

Liian vähän väkeä muovinkeräykselle

Rääkkylään ei saatane muovinkeräyspistettä jatkossakaan. Tanja Lamminsalon toukokuussa tekemä kuntalaisaloite muovinkeräyspisteen saamiseksi Rääkkylään ei näytä saavan toivottua tulosta.

Tukea nuorille muusikoille ja näyttelyyn

Rääkkylän hyvinvointilautakunta myönsi avustusta yksityishenkilöille materiaalihankintoihin. Avustusten haku oli nyt edellisvuosia vilkkaampaa, ja kulttuuritoimen talousarvioon budjetoitu tuhannen euron määräraha jaettiin kokonaan. Myönnetyt avustukset ovat lunastettavissa vuoden loppuun saakka hankintojen kuitteja vastaan.

Hiehot vaarallisesti uimasilla

Rääkkylässä Sopensuontientiellä Niemisessä kaksi hiehoa harhaili laitumeltaan lietesäiliöön lauantaina aamuvarhaisella. Tilanväkeä saapui auttamaan Hammaslahden paloaseman henkilöstöä, ja naudat saatiin nostettua liinojen ja traktorin etukuormaajan avulla pois säiliöstä. Pelastuslaitoksen henkilöstö myös pesi eläimet, jotka selvisivät karkumatkastaan hengissä.

Humalassa ojaan Liperin kirkonkylällä

Hätäkeskukselle ilmoitettiin lauantaiaamuna puoli seitsemän aikaan, että Tiilimiehentien ja Peltolantien risteyksessä Liperin kirkonkylällä on auto ojassa. Päihtyneen oloisen henkilön tiedettiin poistuneen paikalta. Poliisi nappasi autoilijan kiinni ja puhallutti tämän. Autoilija hönkäisi alkometriin 1,65 promillen lukemat. Poliisi tutkii asiaa rattijuopumuksena ja liikenneturvallisuuden vaarantamisena.